dimecres, 5 de maig del 2010

Estrena de "Mura, un poble de cine"


La cultura es transforma i res no era com va ser. Saber d’on venim i quin és el nostre origen és un dels primers passos que es donen per a respectar l’altre i la història que l’acompanya.

Aquest divendres 7 de maig a les 23:45 al canal 33 estrenen el documental “Mura, un poble de cine” dirigit per Pablo García i produït per “Doble Banda” i TVC amb la col·laboració de l’ajuntament de Mura i de Navarcles. Les imatges ens parlen d’uns adolescents que es retroben amb el passat del seu poble, Mura. La passió pel cinema uneix el passat i el present per a enriquir un futur ple de possibilitats tant pels joves com per aquells que van quedar immortalitzats anys enrere per la càmera.

Els protagonistes escolten els testimonis d’altres persones i s’escolten amb ells mateixos fent-se sensibles a allò que vibra al seu interior. És d’aquesta manera com van conduint a l’espectador per un camí d’imatges plenes de bellesa i, com van descobrint, que la història no té sentit sense les persones concretes que l’han feta possible.

Ens obren la porta a aprendre que qualsevol fet (en aquest cas el cinema a un poble) és el producte d’una diversitat de subjectivitats que interaccionen i que fan que prengui una forma única i, inevitablement, encisadora.

“Mura, un poble de cine” és una narració molt personal, quallada de moments tendres i màgics que ens permeten aprofundir en com un medi, com el cinema, pot fer eternes imatges, instants, paisatges i persones del passat alhora que ens fa reflexionar sobre com fem la nostra ànima infinita a través de les relacions entre els individus. Aquest fet fa que aquest documental no ens parli només d’una qüestió concreta, sinó que s’universalitzi endinsant-nos en els vincles íntims i estrets que es generen a través de la mirada que cadascú hi posa al passat, al present i al futur.

Més informació:



Per a consultar horaris:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada